المقادير:

حبه باذنجان رومي 
حبه فلفل رومي اخضر 
قرن فلفل حار حسب الرغبه 
3 فصوص ثوم مفرومة
رشه ملح 
رشه كمون 
رشه شطه حسب الرغبه 
معلقه كبيره خل ابيض
بقدونس لتزين

طريقة تحضير الباذنجان:

1. قومي بتقطيع الباذنجان الى شرائح دائريه الشكل واحرصي على تقطيع الباذنجان بالطول حتى لا يتشرب الزيت اثناء القلي .
2.احضري مقلاه وضعي بها كميه مناسبه من الزيت ثم سخنيه على النار واقلى به شرائح الباذنجان .
3. اخرجي شرائح الباذنجان بعد القلي وصفيه من الزيت على ورق مناديل المطبخ.
4. ثم بعد ذلك قومى بتحضير التتبيلة ,فومى بفرم الفلفل الرومي والفلفل الحار والثوم فى الكبة .
5. ثم ضيفى الى الخل الابيض و رشه الملح و رشه الكمون ورشه الشطه .
6. ثم ضعي خليط التتبيلة على قطع الباذنجان الساخنة, ثم ضعى البقدونس .
7. قدمى الباذنجان المقلي مع الخبز البلدى وسلطة الطحينة و البطاطس المحمره.

    * قدمى لعائلتك بالف هنا*