المقادير:
حبه باذنجان رومي
حبه باذنجان رومي
حبه فلفل رومي اخضر
قرن فلفل حار حسب الرغبه
3 فصوص ثوم مفرومة
رشه ملح
رشه كمون
رشه شطه حسب الرغبه
معلقه كبيره خل ابيض
بقدونس لتزين
بقدونس لتزين
طريقة تحضير الباذنجان:
1. قومي بتقطيع الباذنجان الى شرائح دائريه الشكل واحرصي على تقطيع الباذنجان بالطول حتى لا يتشرب الزيت اثناء القلي .
2.احضري مقلاه وضعي بها كميه مناسبه من الزيت ثم سخنيه على النار واقلى به شرائح الباذنجان .
3. اخرجي شرائح الباذنجان بعد القلي وصفيه من الزيت على ورق مناديل المطبخ.
4. ثم بعد ذلك قومى بتحضير التتبيلة ,فومى بفرم الفلفل الرومي والفلفل الحار والثوم فى الكبة .
5. ثم ضيفى الى الخل الابيض و رشه الملح و رشه الكمون ورشه الشطه .
6. ثم ضعي خليط التتبيلة على قطع الباذنجان الساخنة, ثم ضعى البقدونس .
7. قدمى الباذنجان المقلي مع الخبز البلدى وسلطة الطحينة و البطاطس المحمره.
7. قدمى الباذنجان المقلي مع الخبز البلدى وسلطة الطحينة و البطاطس المحمره.
* قدمى لعائلتك بالف هنا*
0 Comments
إرسال تعليق
شارك بـرأيك فى تعليق