▶المقادير:
نصف كيلو جلاش
كوب سمن سائح
▶الحشو:
نصف كوب زيت او سمنة
1 بصل حجم كبير شرايح
2 فص ثوم مفروم
نصف كيلو لحمه مفرومه
معلقة كبيرة صلصه
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فلفل
▶لوجه الجلاش:
نصف كوب لبن
1 بيض
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فلفل
▶طريقه تحضير جلاش باللحمه المفرومة :
1.فى مقلاه فيها سمن نشوح البصل والثوم وعندما يدبل نضيف اللحمه ونضيف الصلصه ونتبلها ملح وفلفل ونتركها تستوى على نار هاديه .
2. فى بوله نخفق البيض واللبن ونتبلهم بملح وفلفل .
3. ونحضر الجلاش ندهن كل ورقه لوحدها بالسمن السائح . ونحضر صينيه وندهنها سمن ونرص فيها نصف الجلاش المدهون ونضيف فى النصف اللحمه المعصجه ونضيف باقى كميه الجلاش ثم نقطعها ونسقيها باللبن والبيض ونتركها .
4. وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
*قدمى لعائلتك بالف هنا*
0 Comments
إرسال تعليق
شارك بـرأيك فى تعليق